בצל הקורונה –ראש עיריית בת ים צביקה ברוט מודיע על רשימת הקלות לטובת הציבור עקב הסגר

29.09.2020

לאור התפשטות נגיף הקורונה והקריאה לתושבים להישאר בבתיהם ולהמעיט ביציאה, ומתוך הבנה למצוקת התושבים בתחום כלכלי, החליטה עיריית בת-ים על שורת הקלות לטובת הציבור, בהוראת ראש עיריית בת ים, צביקה ברוט, עקב הסגר.

ראש העיר הורה לחטיבת הכספים לאפשר דחייה בתשלומי ארנונה של השובר הנוכחי לתשלום - המועד האחרון עבור אוקטובר נובמבר יוארך עד 30 בנובמבר ללא ריבית והצמדה.
למי שיש הוראת קבע- החיוב יבוצע כרגיל בהוראת הקבע כל עוד לא יבקש מהבנק לעצור אותה.
ההמלצה של העירייה למי שלא נמצא בבעיה תזרימית- לשלם במועד אך עם זאת, מי שמתקשה לשלם יוכל לשלם עד ה30 בנובמבר ללא ריבית והצמדה. בעירייה מציינים כי במידה והסגר יוארך, תשקל דחייה נוספת.

בשורה נוספת עבור הספקים של העירייה:
יוקדמו תשלומים לספקים בגובה עשרים מיליון שקלים וכך יתבצעו התשלומים עוד השבוע.

ראש העיר הנחה את חטיבת הכספים להקדים תשלומים לספקים ולצורך זה שחררה העירייה היום כ20 מיליון שקלים, כך שכבר בימים הקרובים יקבלו הספקים את הכסף.

לצד זאת, ראש העיר הנחה לתת קדימות בתשלום המהיר לספקים תושבי העיר.

ראש העיר צביקה ברוט הוסיף: ״אנו נמצאים בעיצומה של מגפת הקורונה, ובעקבות הסגר עליו החליטה הממשלה, עיריית בת ים מתגייסת בשורת צעדים לעזור לתושבים. אנו מקיימים הערכות מצב כל יום, במטרה לתת סיוע לכל תושב ותושב בצעדים שיעזרו בכל תחומי החיים. במטרה לעבור את זה יחד, בשלום.״