אלפי חבילות מזון למשפחות נזקקות

11.09.2018

שנה חדשה של נתינה:

מבצעי חלוקת מזון, ביגוד ותווי קניה למשפחות מעוטות יכולת לקראת ראש השנה וחגי תשרי

כמדי שנה מתגייסת העיר בת ים, בשיתוף עמותות חסד ותושבים, כדי להבטיח שכל משפחות העיר יוכלו לחגוג חג כהלכתו.

הגיע לסיומו מבצע איסוף המזון העירוני, אותו הובילו מערכת החינוך והחברה לתרבות פנאי וספורט, ובמסגרתו תלמידים, בני נוער ותושבים אספו מאות חבילות מזון למשפחות מעוטות יכולת.

במסגרת המבצע, שמתקיים כבר 5 שנים, תרמו תושבים לאורך השבוע מוצרי מזון בבתי הספר, במרכזים הקהילתיים וברשתות המזון. התרומות נאספו וחולקו למשפחות נזקקות.

לצד איסוף וחלוקת המזון חילקה העירייה תוי קניה בעלות כוללת של 160 אלף ₪ לכ- 500 משפחות המטופלות על ידי אגף הרווחה.

הקרן לידידות, בראשות הרב יחיאל אקשטיין, בשיתוף עיריית בת ים העניקה לקראת החג סיוע במזון וביגוד ל-117 משפחות בבת ים בעלות כוללת של 27 אלף שקלים. הסיוע ניתן במסגרת מבצע ארצי בו העניקה הקרן סיוע ל-27 אלף משפחות, קשישים וילדים החיים בעוני ברחבי הארץ.

עמותת אורנשטיין, שפועלת בעיר בשיתוף העירייה, ומסייעת לילדים ולקשישים מעוטי יכולת, תרמה לקראת החג  100 חבילות מזון למשפחות יוצאי אתיופיה.

מבצעי איסוף המזון העירוניים וחלוקת תווים לתושבים הם חלק ממדיניות העירייה, הדוגלת בערבות הדדית ומקדמת מעורבות קהילתית.

איסוף המזון לקראת ראש השנה הוא אחד משני פרויקטים מרכזיים של 'קהילה חזקה', כאשר השני הינו איסוף מזון לקראת חג הפסח וקיום סדרי פסח ציבוריים. במקביל ליוזמות אלה, מתקיימות לאורך השנה יוזמות נוספות לקידום ערבות הדדית במוסדות החינוך והתרבות, ובהם סיוע לקשישים, ניצולי שואה ובעלי צרכים מיוחדים.

צילום: דוברות עיריית בת ים