נחנך בית המהנדסים המחודש בבת ים

18.12.2017

חנוכה בחנוכה:

נחנך בית המהנדסים המחודש בבת ים

בטקס חגיגי נחנך אתמול, ערב נר ראשון של חנוכה, בית המהנדסים המחודש בבת ים לאחר סיום שיפוצים נרחבים שנעשו במקום. שיפוץ וחידוש המקום נעשו ע"י עיריית בת ים  ובסיוע הקרן לידידות. בתחילת האירוע קבע ראש העיר, יוסי בכר, מזוזה במקום ולאחר מכן, העניק תעודת ההוקרה לנציגי קרן לידידות על העזרה הגדולה בהקמת המקום ולבסוף, קיימו כל הנוכחים הדלקת נרות כמנהג החג.

באירוע נכחו כאמור: ראש עיריית בת ים יוסי בכר, חברי הנהלת העיר, עובדי העירייה, נציגות הקרן לידידות: ליאור שר, רכז מנהל ובקרה, יבגניה ז'אק, רכזת מרחבית דן צפון ונטלי שקלובר, רכזת מרחבית דן דרום בקרן לידידות, אנשי החברה לתרבות פנאי וספורט ואגף המרכזים קהילתיים של החברה וברשם מריה טרלצקי, רכזת מועדונים חברתיים וקבוצות קהילה ייחודיות אשר אירגנה את האירוע.

בית המהנדסים משמש  עולים חדשים בעיר אשר לוקחים חלק פעיל בפרויקטים העירוניים שונים כגון: פסטיבלים, תערוכות אומנות, התנדבות וכולי. במסגרת פעילות בית המהנדסים מתקיימת פעילות חברתית-קהילתית מגוונת: חוגים, קורסים, טיולים, אירועי תרבות, הרצאות וייעוץ משפטי חינם. כמו כן מתבצעים באופן סדיר מפגשים של מועדונים חברתיים לתושבי בת-ים. בית המהנדסים מופעל מעל 15 שנים על ידי "העמותה לקידום מדענים והמהנדסים עולים" ובראשה – יבגני ליבשיץ. העיר בת ים הינה העיר המובילה בקליטת העולים ועל כך מצביע המספר הגדול של העולים שעלו לארץ עם הקרן לידידות והקימו את ביתם בעיר בשנה החולפת – 413 אנשים (189 משפחות).

הקרן לידידות פועלת לחיזוק חוסנה החברתי של ישראל. הקרן ,הפועלת באמצעות תרומתם הנדיבה של אזרחי ארה"ב ונוצרים אוהבי ישראל ברחבי העולם, מסייעת לאוכלוסיות במצבי עוני וסיכון, פועלת לעידוד העלייה והקליטה, מסייעת למאות אלפי יהודים נזקקים ברחבי העולם ומשקיעה ברווחת אזרחי ישראל ובביטחונם בשעת חירום. במהלך 17 שנות פעילותה בארץ, גייסה הקרן מעל לארבעה מיליארד ₪ אשר הושקעו במאות פרויקטים חברתיים בישראל ורחבי העולם.

ראש העיר, יוסי בכר: אני רוצה לברך ולהודות לשתפינו לדרך הקרן לידידות ולהנהלת הקרן על שסייעו לנו בשיפוץ המקום. "בית המהנדס" היא עמותה הנותנת שירותים למדענים ומומחים עולים ולכלל קהילת העיר בפן המקצועי והחברתי. אין ספק כי המקום החדש והמשדורג ישרת את העמותה ואת התושבים שנעזרים בשירותיה במהלך כל השנה.

נשיא הקרן לידידות, הרב יחיאל אקשטיין: "העלייה הייתה ועודנה מרכיב מכריע בחיזוק החברה הישראלית. העולים שמגיעים ארצה הם ברובם צעירים בעלי השכלה ומקצועות חיוניים שיהוו מנוע צמיחה לכלכלה הישראלית ויחזקו את חוסנה החברתי. לשמחתי עוד ועוד עולים בוחרים להגיע ארצה דרך הקרן לידידות דבר המצביע על האפקטיביות של ההשקעה העצומה בעולים."

צילום: תומר שמש