לתושבי בת ים מגיע בטחון, יציבות כלכלית ואופק תעסוקתי

15.12.2017

לתושבי בת ים מגיע בטחון, יציבות כלכלית ואופק תעסוקתי:

עיריית בת ים ומרכז הצעירים בשיתוף קרן מעגלים מאפשרים מימון מלאה של קורסים להכשרה מקצועית לתושבים העוסקים בעבודות שוחקות

בעקבות העלאת גיל הפנסיה, עובדים רבים מוצאים עצמם שחוקים ומיואשים לאחר שנות עבודה רבות במשק. עובדים אילו אינם מרוצים, לא מממשים את עצמם וחשים תסכול רב נוכח המצב. רובם אינם יכולים להרשות לעצמם ללמוד או לעשות הסבה מקצועית שתשדרג את איכות חייהם. שיתוף פעולה בין עיריית בת ים ומרכז הצעירים וקרן מעגלים, מאפשר לתושבי העיר, שכירים העובדים במקצועות שוחקים במשק לקבל הכשרה מקצועית בחינם לשדרוג מקצועי בתפקיד ואולי אפילו הסבה במקצוע, והכל בחינם.

אוכלוסיית היעד של המיזם היא גברים ונשים בגילאי 50-65, אשר עובדים עם ותק נצבר מעל שבע שנים "במקצוע שוחק".  על פי ההגדרה, עובדים במקצועות שוחקים הם אלו שעונים על שניים מהמאפיינים הבאים: עבודה הכרוכה בסחיבת משאות כבדים באופן ממושך, עבודה הדורשת עמידה ממושכת; עבודה במשמרות, שחיקה על בסיס קביעה רפואית, עבודה בסביבת רעש ושחיקה בגין ירידה בשמיעה, עבודה בסביבת חומרים מסוכנים, עבודה פיזית בתנאים אקלימיים קשים, עבודה בתנאי חום או רטיבות ללא קשר לתנאי מזג האוויר, עבודה בתנאי קור ללא קשר לתנאי מזג האוויר, עבודה בסיכון בטיחותי גבוה, נהגים ומפעילי צמ"ה (ציוד מכני הנדסי) הנדרשים לנסיעות ממושכות ועבודה בסביבת ריחות קשים.

בנוסף, עיריית בת ים, מרכז הצעירים ובשיתוף, האגף משרד העבודה והרווחה מפעילים מסלול נוסף להכשרה מקצועית באמצעות שוברים המזכים במימון חלקי של שכר הלימוד עבור צעירים, חיילים משוחררים ומסיימי שירות לאומי-אזרחי. מגוון הקורסים הנכללים בתכנית רחב ביותר וכולל בין היתר את הענפים הבאים: בניין וסביבה, תחבורה, מחשבים, חשמל ואלקטרוניקה, ריתוך, מקצועות הסיעוד, גרפיקה ודפוס ועוד.

על מנת לבדוק הזכאות ומגוון הרב של הקורסים הכלולים במיזמים - יש לפנות למרכז הצעירים ברחוב רהב 7 טלפון: 03-5061838