עיריית בת ים קיבלה 90 במדד השקיפות לשנת 2017

26.11.2017

רואים רחוק רואים שקוף:

עיריית בת ים קיבלה 90 במדד השקיפות לשנת 2017 - עלייה של 26 נקודות לעומת 2016

עמותת שיקפות בינ"ל ישראל פרסמה הבוקר (א', 26.11) את מדד השקיפות של הרשויות בישראל, בהן מדורגת העיר בת ים במקום ה- 10 עם 90% שקיפות.

מדובר בשיפור משמעותי לעומת השנה החולפת, אז קיבלה בת ים את הציון 64 בלבד.

כמידי שנה מפרסמת עמותת שקיפות בינלאומית- ישראל את דו"ח השקיפות של הרשויות בארץ, הבוחן את רמת שקיפות המידע עבור הציבור הרחב.

במסגרת הבדיקה, אשר נערכה ב- 75 רשויות ברחבי ישראל, נבדקו 57 קריטריונים, הכוללים: פרסום פרוטוקולים, דו"חות ביקורת, תקציב עירוני, עשייה ופעילות עירונית, נגישות לבעלי הצרכים המיוחדים ועוד.

מבדק זה הינו חלק מהבדיקות העורכת העמותה, שקיימת ב-100 מדינות שונות ברחבי העולם והוא יוצג מחר בדיון מיוחד שיתקיים בכנסת.

העלייה המשמעותית בציון היא כתוצאה ממאמץ מערכתי בשנה האחרונה, אותו מוביל אגף הדוברות בעיר, הכולל הגברת שיתוף המידע והנגשתו לתושבי העיר.

במהלך השנתיים האחרונות משקיעה העירייה את מירב מאמציה בשדרוג האתר העירוני, פיתוח אפליקציה נגישה, חיזוק דרכי ההתקשרות עם התושבים באמצעות הרשתות החברתיות ועוד.

ראש העיר, יוסי בכר: "אני רואה בשקיפות כאחד הערכים החשובים בחברה דמוקרטית וגאה בעלייה שלנו במדד. נורמות של יושרה, אמינות ושקיפות הינם ערך עליון אצלנו בעירייה, ואנו נמשיך להנגיש את המידע לציבור התושבים בעיר."