בקרוב: בריכה אקולוגית בשדרות העצמאות

22.11.2017

דגים בשדרות העצמאות:

בקרוב יחלו העבודות לבניית בריכה אקולוגית בשדרות העצמאות

עיריית בת ים חתמה היום על היתר לבניית בריכה אקולוגית, שתוקם בשדרות העצמאות פינת רחוב צה"ל.

הבריכה האקולוגית, המשתרעת על שטח של 100 מ"ר, תשמש כבריכת נוי המשלבת דגים,  צמחים ומיקרואורגניזמים, היוצרים איזון אקולוגי שרק הולך ומשתבח עם הגיל.

בבריכה תותקן מערכת לניקוי המים, המדמה את תהליך הטיהור כפי שמתרחש בטבע,  ומאפשרת שימוש חוזר בהם בלי צורך בהחלפתם.

בסמוך לבריכה ישודרג מתחם השדרה ויכלול ריצוף מחודש, התקנת ספסלים, פינות ישיבה, גינון ותאורה חדשה ובהמשך גם סלילת שבילי אופניים לאורכה של השדרה כולה.

בקרוב יצא מכרז לבניית הבריכה ולקראת קיץ 2018 היא צפויה להיפתח לקהל הרחב.

בריכות אקולוגיות הפכו בשנים האחרונות לתופעה נרחבת, התופסת את מקומן של בריכות הנוי והשחייה המוכרות, המטוהרות באמצעות חומרים כימיים דוגמת כלור.

כחלק מהתפיסה הטבעית והבריאותית שרווחת כיום בקרב קהלים גדולים יותר, התרחבה העדפת בריכות אקולוגיות, בהן הניקוי והסינון מתבצע באמצעים ביולוגיים- טבעיים. בריכות אלו שונות בצורתן מהבריכות המוכרות לנו, הן מבחינת המבנה והן מבחינת בצבע המים, ומציעות חוויה טבעית בלב העיר.

הדמיה: דוברות עיריית בת ים.