עיריית בת ים ומשטרת ישראל הקימו צוות מיוחד לטיפול בדרי רחוב

05.11.2017

עיריית בת ים ומשטרת ישראל הקימו צוות מיוחד לטיפול בדרי רחוב

ראש עיריית בת ים יוסי בכר ומפקדת מרחב איילון של המשטרה נצ"מ סיגל בר צבי קיימו השבוע פגישה בסוגיית דרי הרחוב בעיר. בתום הפגישה הוחלט על הקמתו של צוות המשותף לעירייה ולמשטרה, הכולל נציגי רווחה, שיטור ופיקוח, שיפעלו באמצעים משולבים על מנת להסדיר את שילובם של דרי הרחוב במסגרות טיפוליות.

דרות רחוב היא תופעה שקיימת בערים שונות בארץ ובעולם, בעיקר בערים גדולות, אליהן מגיעים אנשים חסרי בית מערי הפריפריה. דרי הרחוב שוהים ברחובות, במבנים נטושים ובגינות ציבוריות והם סובלים מעוני, הזנחה נפשית ופיזית ונעדרים לרוב תמיכה משפחתית וחברתית.

בעיר בת ים קיימת באגף לשירותים חברתיים (שח"מ) יחידה לטיפול בדרי רחוב, ובה עובדים סוציאליים המאתרים ומחלצים מהרחוב את המטופלים, מעניקים להם מחסה, מסייעים להם במיצוי זכויות, בגמילה ובמתן טיפולים נוספים בהתאם לצורכיהם.הטיפול בדרי הרחוב אינו פשוט, שכן רבים מהם מסרבים לקבל טיפול ולא ניתן לחייבם לצאת מן הרחוב.

בשיתוף עם מרחב איילון במשטרה תבצע עיריית בת ים, כאמור, פעילות משולבת על מנת לחלץ רבים ככל האפשר מהחיים ברחוב.