ניתן היתר להקמת מגדל בן 37 קומות מעל קניון בת ים

30.10.2017

בת ים ממשיכה לצמוח לגובה

ניתן היתר להקמת מגדל בן 37 קומות מעל קניון בת ים

ראש עיריית בת ים, יוסי בכר: "מדובר בתוכנית חשובה המצטרפת לתוכניות התחדשות עירונית שאנו מקדמים ברחוב יוספטל בעיר, שיוסיפו עשרות אלפי מ"ר של משרדים ומסחר, ישנו את מפת התעסוקה של גוש דן, ויבססו את בת ים כאחת ממרכזים העסקים הגדולים והחשובים באזור כולו."

הועדה המקומית לתכנון ובניה בבת ים נתנה היתר לבניית מגדל בן 37 קומות מעל קניון בת ים, המתווסף לשלוש קומות המסחר הקיימות.

על פי התוכניות, המגדל יבנה מעל החלק הצפון-מערבי של הקניון ברחוב יוספטל 92,  ויתנשא לגובה של 158 מטר מעל פני הים.

המגדל כולל 9 קומות משרדים בשטח של 4,500 מ"ר ו- 28 קומות מגורים הכוללות 128 יחידות דיור וכן  500 מ"ר שטחי ציבור.

את התוכנית יזמו חברת ליברטי פרופרטיס ועיריית בת-ים והיא הוגשה לראשונה לוועדה המקומית בשנת 2009. על התכנון מופקדים האדריכלים רני זיס ויובל צפנת דונסקי- צפנת אדריכלים.

רחוב יוספטל, בו יבנה המגדל, הינו רחוב מרכזי בעיר בת ים, בו קיים חיבור לנתיבי איילון, חיבור לרכבת ישראל ובעתיד גם יחובר לרכבת הקלה. בשנים הקרובות צפוי הרחוב לעבור תהליכי התחדשות מואצים שישנו את פניו.

בחודש יוני האחרון הגישה עיריית בת ים תוכנית פינוי בינוי נרחבת ברחוב יוספטל סמוך לנתיבי איילון, במסגרתו יהרסו 16 בנייני מגורים ובמקומם יבנה מתחם ענק ובו 23 מגדלים שיכילו 2,085 יחידות דיור, 232 אלף מ"ר תעסוקה ומסחר ו-10 אלף מ"ר מבני ציבור.

בחודש מרץ 2017 הופקדה תוכנית פינוי בינוי להריסת 240 יח"ד ובניית 1,010 יח"ד חדשות ב- 6 מבני מגורים.  עוד הופקדה תוכנית עיבוי בינוי על ציר יוספטל, הכוללת תוספת של 246 יח"ד חדשות לבניינים הקיימים.

הדמיה: רני זיס אדריכלים