חוגגים את הסיגד ונחשפים למורשת יהדות אתיופיה

22.11.2016

מֶלְקַם עָמֶת בַהְלָ*

עיריית בת ים בשיתוף קהילת יוצאי אתיופיה חוגגים את חג הסיגד ומזמינים את הציבור הרחב להכיר מקרוב את המסורת והתרבות של יהדות אתיופיה

בת ים חוגגת את חג הסיגד של יהדות אתיופיה, בשורה של אירועים קהילתיים בשיתוף בני ובנות הקהילה, במטרה להפגיש את הציבור הרחב עם מסורת יהודי אתיופיה.

חגיגות הסיגד יכללו אירוע מרכזי שיתקיים באשכול הפיס, וזאת לצד אירועים קהילתיים שמותאמים לילדים, נוער, צעירים ומבוגרים.

בנוסף, לראשונה יתקיימו מפגשי סלון בבתיהן של משפחות יוצאות אתיופיה שיזמינו את הקהל הרחב לטקס הקפה המסורתי הקרוי בּונָה ולשיחה על מסורת, היסטוריה וסיפור עלייתן לארץ ישראל.

חג הסיגד הינו חג הנחגג על ידי יהודי אתיופיה, והוא מתקיים 50 ימים לאחר יום הכיפורים, ומסמל את חידוש הברית  בין העם לאל ואת הכמיהה לירושלים.

בבת ים מתגוררות  כ-700 משפחות יוצאות אתיופיה. ציון החג באירועים השונים על ידי העירייה נועד לחזק  את הקשר של הקהילה עם מורשתם, לאפשר מקום של כבוד לנכסים התרבותיים ולהנחילם לדור הצעיר ולחשוף אותם בפני החברה הישראלית כולה.

*מֶלְקַם עָמֶת בַהְלָ - חג שמח באמהרית

לאירועי חג הסיגד