עיריית בת-ים נערכת לחגי תשרי

12.09.2023

בימים אלו מבצעת עיריית בת-ים מבצע ניקיון רחב היקף בכל העיר כאשר בכל רובע הוקם צוות ייחודי על ידי מנהל הרובע האחראי על הניקיון והסדר לפני ובמהלך החגים.

המבצע כולל: שטיפה וניקוי כלל הרחובות והמדרכות בעיר במכונות ייעודיות, קרצוף כל הכבישים, שטיפה והוספת פחים חדשים, צביעת מעברי חצייה תמרורים ספסלים ועמודי תאורה, הדברת עשבייה, גיזום עצים, שתילת פרחים ועוד.

בנוסף, אגף הגינון יבצע גיזומים של עצי הדקלים לקראת חג הסוכות (מועד חלוקה יפורסם לקראת החג)  ולאורך כל חגי תשרי יתוגברו הגינות הציבורית בעובדי גינון ואחזקה.

השנה, ביוזמת פרויקט 'הלב של בן' בשיתוף פעולה עם עיריית בת-ים, 'פתחון לב' ו- 'רשת 13' יחולקו כ- 1,000 סלי מזון למען תושבי בת-ים הזקוקים לסיוע לקראת חגי תשרי.

סלי המזון המיועדים לחג יכללו מארזי פירות, מוצרי חלב, בשר, תפוח בדבש, ממתקים, חומרי ניקוי, חומרי גלם ומאכלים נוספים לרווחת מבקשי הסיוע.

בעירייה מעדכנים כי ישנם שינויים בזמני השלכת פסולת כבידה הכוללת גזם וגרוטאות:

חג ראש השנה:

15-17.9, ערב חג ועד צאת החג  - חל איסור הוצאה בימים אלו בכל העיר

18.9, יום ב', לאחר החג - הוצאה בהתאם לאזורי הוצאה בלבד

יום כיפור:

24-25.9, ערב ויום כיפור- חל איסור הוצאה בימים אלו בכל העיר

חג סוכות:

29-30.9, ערב חג ועד צאת החג- חל איסור הוצאה בימים אלו בכל העיר

1-5.10, חול המועד סוכות- הוצאה בהתאם לאזורי הוצאה בלבד

שמחת תורה:

6-7.10,ערב חג ועד צאת החג - חל איסור הוצאה בימים אלו בכל העיר.

להלן פירוט רובעים וימי הוצאה לאיסוף אשפה וגזם בעיר:

• רובע רמת הנשיא- יום א'
  • רובע רמת יוסף- יום א'
  • רובע לב העיר- יום ב'
  • רובע דרום- ימים ב' ו-ג'
  • רובע צפון- ימים ג' ו-ד'
  • רובע עמידר- יום ד'

חטיבת תפעול ושפ"ע: "בכדי שפינוי האשפה יעשה כראוי לפני ערב חג ובצאת החג נאלץ שלא כמנהגנו לבצע את פעולת האיסוף בשעות הלילה המאוחרות ובנוסף, בשעות הבוקר המוקדמות".

מזג האוויר הנוח מאפשר גם רחצה בחופי הים וחשוב לדעת את הסדרי שירותי ההצלה:

• בערב ראש השנה, 15.09, כל תחנות ההצלה יפעלו עד לשעה 11:00, מלבד 3 תחנות: חוף סלע ב', חוף הריביירה והחוף הנפרד אשר יהיו פתוחות עד השעה 15:00.

בהמשך החג, 16-17.9.23 תחנות ההצלה יפעלו כרגיל החל משעה 08:15 ועד ל-17:45.

• בערב יום כיפור, 24.09, יעבדו 3 תחנות: חוף סלע ב' , חוף הריביירה  והחוף הנפרד עד השעה 15:00. ביום כיפור, 25.09, לא יהיו שירותי הצלה כלל.
  • במהלך חג סוכות ועד תום עונת הרחצה יהיו שירותי ההצלה פעילים כרגיל החל משעה 08:15 ועד ל-17:45.

שימו לב, הרחצה בים ללא מציל אסורה ומסוכנת!

במהלך החגים יהיו משרדי העירייה סגורים ולא תתקיים קבלת קהל במחלקות השונות:

ראש השנה (15-17.9), יום הכיפורים (24-25.09) וסוכות (29.9-7.10).

קרדיט צילום: עיריית בת-ים