לקראת גל החום "קלאון" שמתחיל היום: עיריית בת-ים מפרסמת לציבור את הנחיות כבאות והצלה לישראל ומשרד הבריאות לימים אלו

12.07.2023

על פי דיווח של השירות המטאורולוגי,  בימים הקרובים  צפוי להיות עומס חום קיצוני שיתבטא במזג אוויר חם מהרגיל ועלולים להיות עומסי חום כבדים באזורים רבים.  עיריית בת-ים מפרסמת לציבור את הנחיות כבאות והצלה לישראל ומשרד הבריאות לימים אלו בכדי להקל על החום ולהימנע מפגיעת חום בייחוד לאוכלוסיית הגיל השלישי:

יש להימנע מלצאת החוצה בשעות החמות. כדאי להגביל את הפעילויות מחוץ לבית לשעות הבוקר המוקדמות או לשעות הערב.

יש לצמצם פעילות גופנית בשעות עומס החום.

מומלץ לשמור על סביבה קרירה: בשעות שיא החום כדאי להגיף את התריסים ו/או הווילונות כדי לצמצם את חדירת קרינת השמש. בשעות החמות מומלץ להשהות במקום ממוזג.

חשוב להשתדל להוריד את טמפרטורת הגוף בעזרת מקלחת קרירה וצוננת ולהרבות בשתייה.

רשות כיבוי והצלה אסרה הדלקת אש בכל רחבי הארץ, כולל עבודות אחזקה הכוללות אש או להבה גלויה כגון ריתוך, חיתוך ברזל או כל עבודה היוצרת גיצים ושריפת צמחים וגזם.

אנו קוראים לכם למלא אחר הוראות הצו, לגלות ערנות ולדווח ל-102 על כל אירוע של עשן ואש.

בנוסף, זכרו את בעלי החיים: השאירו בקרבתכם מים קרירים וזמינים שיוכלו לסייע ולהקל.

קרדיט צילום: עיריית בת-ים