"מבצע בריטני": עיריית בת ים למען האיחוד המרגש של מריה ובריטני

30.04.2023

תושבת העיר בת-ים מריה אסתרין אשר חלתה במחלה סופנית, אושפזה בבית חולים איכילוב, כאשר בבית חולים עדכנו אותה שלא ידוע האם תשוחרר. בעקבות כך, בקשתה האחרונה של מריה היה לראות את בריטני הכלבה שלה.

למרות איסור כניסת בעלי חיים לבתי חולים, פנה ראש העיר בת-ים צביקה ברוט בשיתוף עם המחלקה הווטרינרית לבית החולים 'איכילוב' אשר הסכימו ונרתמו למשימה יחד עם עמותת "בשביל בעלי החיים בדרך לבית חם". ברגע שהמפגש המיוחל קרה, אף אחד לא יכל להישאר אדיש לרגע ולא נשארה שום עין יבשה בחדר- בריטני קפצה על המיטה של מריה ולא הייתה מוכנה לעזוב אותה.

מריה הייתה פעילה בעיר בתחום בעלי החיים, גם שחלתה במחלה זה מה שהחזיק וסייע לה להתמודד איתה. בתקופה האחרונה נשלחו אליה בני נוער מתנדבים לטייל עם הכלבה כאשר מצבה לא אפשר זאת יותר. שלשום מריה נפטרה בעקבות המחלה הקשה בה חלתה, אך לפחות הבקשה האחרונה שלה מומשה והיא הצליחה לראות את בריטני ולהיפרד ממנה כמו שצריך. כיום, בריטני אומצה על ידי משפחה חמה ואוהבת, בו נותנים לה את הטיפול המסור והאוהב ביותר.

קרדיט צילום: עיריית בת-ים