בת ים מחדשת מרגשת לוגו הבית
חברה וקהילה

עוגת גבינה קרה עם רוטב קרמל וסוכריות טופי

  1. ראשי
  2. חברה וקהילה
  3. עוגת גבינה קרה עם רוטב קרמל וסוכריות טופי

המתכון של רחלי איבגי: 


"שבועות הוא החג האהוב עלי ביותר. גם משום שאני אוהבת מאכלי גבינה וגם משום שאני מאוד אוהבת להכין את מה שאוכלים אחרי המאכלים האלו, ואלו כמובן הקינוחים.
אוהבת להקציף, לערבב, לטמפרר ולגנש. שיא האושר.. בשבועות לפני כשנתיים, אמרתי לעצמי שאני הולכת להכין עוגה שכשכולם יראו אותה, הם יתחילו להזיל ריר. כולל העוגה עצמה..
חיפשתי ומצאתי את עוגת הגבינה הזו שהיא שילוב של שתי עוגות גבינה יחד, המתכון של התחתית והמלית הוא של אמא שלי היקרה ואת המתכון של רוטב הטופי והסוכריות קרמל לקחתי מחלק של מתכון לעוגה של שפית, את שמה ציינתי בתחילת המתכון. כך חיברתי לי עוגה מדהימה ומאוד מאוד טעימה.
אני חייבת לציין שעד לאותה עוגה, לא היה לי ניסיון רב בהכנת קרמל והקפיצה הזו נתנה לי דרייב מטורף להמשיך ולנסות חומרי גלם חדשים שעדיין לא התנסיתי בהם.
המסקנה היא לא לפחד לנסות, מקסימום ילך לפח ולכם יש צבירת ידע וניסיון בעוד דבר..
שיהיה לכם חג שבועות שמח ובהצלחה "

עוגת גבינה קרה עם רוטב קרמל וסוכריות טופי:


לבצק:
3 חלמונים
1 אבקת אפיה
3 כפות סוכר
2 כוסות קמח 
150 גרם חמאה


למלית:
הקצפה ראשונה: 3 חלבונים
1 כוס סוכר
להקציף את החלבונים עד לקצף לבנבן ואת הסוכר להוסיף בהדרגה.
הקצפה שנייה: 1 שמנת מתוקה 
1 אינסטנט פודינג וניל
1/2 כוס חלב, להקציף לקצף יציב 
22 גביעי גבינה לבנה לקפל לתוך השמנת ולקפל בהדרגה את החלבונים לעיסה אחידה.
אופן הכנת הבצק: 
בקערת המיקסר מקרימים חמאה קרה וסוכר.
מוסיפים חלמונים, לאחר מכן קמח ואבקת אפיה ומערבלים, רק עד שהבצק אחיד. 
עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים לקירור לחצי שעה לפחות.
משמנים תבנית קפיצית 26.
על שיש מאובק בקמח, מניחים את הבצק ומרדדים לעובי חצי ס"מ.
קורצים עיגול עם התבנית הקפיצית.
סוגרים את התבנית ומרפדים אותה בבצק.
חורצים חריצים עם מזלג ומכניסים למקפיא ל 15 דקות.
מחממים תנור ל 180 מעלות ואופים 25 דקות עד הזהבה.
 מקררים מעט ושופכים את המלית על הבצק האפוי ומכניסים למקפיא להתייצבות.

רוטב טופי:
1/2 פחות כף שמנת מתוקה
1/2 כוס סוכר
10 גרם חמאה
קורט מלח

לסוכריות קרמל:
1/4 כוס סוכר
25 גרם חמאה 
25 מ'ל מים
1/2 כפית סודה לשתיה

אופן הכנת רוטב הטופי:
מחממים בקלחת שמנת מתוקה רק עד לסף רתיחה. 
 במחבת על אש בינונית מניחים את הסוכר עד שיתחיל להתקרמל. זה שלב שצריכים להיות סופר זהירים כי ברגע שנשרף, הלך הקרמל.
כשהסוכר מתחיל לזוז קצת בצדדים, מנענעים את המחבת ומערבבים בכף עץ. 
הסוכר צריך להגיע לצבע ענברי וכשהוא הופך לקרמל, מסירים מהאש ומוסיפים את השמנת החמימה.
מצננים מעט ומוסיפים את החמאה והמלח ומערבבים.
מכניסים לקירור ל 3 שעות לפחות.

אופן הכנת סוכריות הקרמל:
מחממים סיר קטן עם סוכר, חמאה ומים ומבשלים עד לקבלת צבע ענברי כהה.
מוסיפים סודה לשתייה ומערבבים.
אל דאגה אם יווצרו מלא בועות. לערבב ולהוריד מהאש.
יוצקים את הקרמל על נייר אפיה ומקררים לחלוטין.
שוברים עם פטיש שניצל לסוכריות קטנות ולא אחידות.
יוצקים את רוטב הטופי על העוגה שהתייצבה ומפזרים את הסוכריות.


בתיאבון!