בת ים מחדשת מרגשת לוגו הבית
חברה וקהילה

מתכון- מאמאליגה

  1. ראשי
  2. חברה וקהילה
  3. מתכון- מאמאליגה

המתכון של ליהי לולו קרויץ- מלאי רומני 


אבי דוד משה ז"ל יליד רומניה ,כניצול שואה עלה לארץ לבדו באונית "מקס נורדאו", לאחר תלאות בארץ ופדיונו משבי הוא חי ביפו, הוא הכיר את אימי והם עברו להתגורר בבת-ים, בילדותנו תמיד אבי סיפר על ילדותו ברומניה ועל האוכל שאמו ז"ל הכינה למשפחה, הוא היה מתאר את עוגת הממליגה החמה ואת עוגת קמח התירס עם הגבינות שהייתה מופלאה לפי זיכרונו. במשך שנים אבי בקש שנכין לו את העוגה, אבל מתכון לא היה לנו, החלטתי לנסות לאפות אותה במטבחי, וכך לאחר ניסיונות של שנתיים הגעתי למתכון המושלם והשמחה הייתה גדולה!
 לעוגה קוראים מלאי רומני , והיא בעצם עוגה עם גבינה חמה שמורכבת מעוגת קמח תירס ובניהם שכבת מלית גבינה מתוקה, העוגה הזו אהובה על כל בני המשפחה ועל כל הטועמים אותה!"

מלוי
לשים בקערה-
3 גביעי גבינה לבנה =סה"כ 500 גרם.
2 ביצים קטנות
1  שקית סוכר וניל.
3/4 כוס סוכר.- מדוד בכוס פלסטיק חד פעמית לשתייה קרה. לערבב הכל יחד.

לעוגה-לשים בקערה;
1 כוס סוכר, -מדוד בכוס פלסטיק חד פעמית
1  גביע יוגורט לא ממותק.
2 גביעי שמנת חמוצה -באחוזים שאתם אוהבים. כל גביע 200 מ"ל.
כחצי כוס שמן קנולה-100 גרם- מדוד בכוס פלסטיק חד פעמית לשתייה קרה.
כפית תמצית וניל
לערבב הכל. להוסיף -
2 ביצים, ולהוסיף 100 גרם חמאה מומסת, לערבב ולהוסיף;
2  כוסות קמח תירס צהוב.-מדוד בכוס פלסטיק חד פעמית לשתייה קרה.
1 כוס קמח.-מדוד בכוס פלסטיק חד פעמית לשתייה קרה.
1 שקית אבקת אפייה- 10 גרם.
לערבב הכל לעיסה חלקה. להכין 2 תבניות קטנות חד פעמית, לשפוך בכל תבנית כרבע כמות של עיסת קמח התירס וליישר.
לשים בעדינות מעל הקמח התירס בכל תבנית חצי כמות מילוי הגבינה וליישר.
לכסות-בעיסת קמח התירס את המלית הגבינה חצי כמות בכל תבנית, אם עיסת קמח התירס סמיכה מידי,
ניתן להוסיף כחצי כוס מים מדוד בכוס חד פעמית לערבב וכך יש עיסה יותר נוחה לכיסוי מלית הגבינה.
בעדינות-ליישר ולכסות את כל מלוי הגבינה.
אפייה- בתנור שחומם מראש לחום בינוני כ-170 מעלות. לאפות כ-40-50 דקות עד שהמאפה זהוב.

בתיאבון!