2500 סטודנטים מבת ים חוזרים ללימודים

22.10.2017

בת ים פותחת את שנת הלימודים האקדמית בסימן: שמים את הצעירים במרכז

ראש העיר, יוסי בכר: "אני מברך את הסטודנטים והסטודנטיות שלנו ומאחל להם הצלחה בלימודיהם. הסטודנטים הם מנוע צמיחה חברתי וכלכלי לעיר ולמדינה שלנו"

כ- 2500 סטודנטים וסטודנטיות מהעיר בת ים, פתחו הבוקר את שנת הלימודים האקדמאית תשע"ח, בעשרות מוסדות אקדמיים ברחבי הארץ.

מנתוני הלמ"ס לשנה"ל תשע"ו 21%  מבת ים לומדים באוניברסיטאות, 19.6% לומדים במכללות הציבוריות,  24.3% לומדים במכללות הפרטיות, 9.1% לומדים במכללות לחינוך ו- 25.4% לומדים באוניברסיטה הפתוחה.

עוד עולה מהנתונים כי  18.7% מהסטודנטים מבת ים לומדים מנהל עסקים, 14.6% לומדים הנדסה ואדריכלות, 14.6% - לומדים חינוך ו- 14.5% לומדים בחוגים בפקולטות למדעי החברה. עיריית בת ים שמה בשנים האחרונות לעצמה כיעד להגדיל את כמות הצעירים שרוכשים השכלה גבוהה ולעודד לימודים אקדמיים בקרב תושביה. בשיתוף מרכז הצעירים ותכנית הישגים של המל"ג, מעניקה בת ים מגוון שירותים לציבור הסטודנטים בעיר וכן לאלו המתעניינים בלימודים לתואר ראשון ושני.

כחלק מעידוד לימודים אקדמיים, עולה בימים אלו לאוויר קמפיין "שמים את הצעירים במרכז" בו מככבים סטודנטים מהעיר בת ים. בין השירותים הניתנים למתעניינים בתחילת הלימודים ישנם: ייעוצים אישיים בהם ניתן לקבל מידע אודות מוסדות אקדמיים ומסלולי לימוד, קבלת מידע על שאלוני אישיות והפניה לתכניות מיוחדות, סיורים למוסדות לימוד ולתעשייה, הכנה לאקדמיה עם קורסי פסיכומטרי מסובסדים, שיפור השפה האנגלית והכנה למכינות ולמבחני אמי"ר.

לסטודנטים שלנו בעיר ישנו המשך ליווי שוטף, מחרשה הפתוחה במהלך כל השנה שבה הסטודנטים יכולים ללמוד בשקט וכן בקבוצות למידה, שיעורי עזר על ידי סטודנטים מתנדבים. בנוסף, הסטודנטים נהנים עם עזרה כלכלית באמצעות מלגות: מלגת ראש העיר, מלגת כוכבים, הנחות במוסדות לימוד מסוימים ועוד.

ראש העיר, יוסי בכר: "אני מברך את הסטודנטים שלנו ומאחל להם שנה אקדמית מהנה ומוצלחת. הסטודנטים הם מנוע הצמיחה החברתי והכלכלי של מדינת ישראל והעיר בת ים, ואנו מעניקים להם מגוון של פתרונות וסיוע שיקל עליהם במהלך שנות לימודיהם."

תמונות סטודנטים ממרכז הצעירים: קרדיט דוברות