תחום אחריות היחידה לטיפול בהתמכרויות ושיקום האסיר-

היחידה לטיפול בהתמכרויות ושיקום האסיר מטפלת במבוגרים על רצף ההתמכרויות לחומרים והתנהגויות -
סמים, אלכוהול, הימורים ואבחון התמכרות למין.
כמו כן,  היחידה מטפלת באסירים בתקופת שליש ובשחרור מלא.

הטיפול ביחידה הוליסטי ומתייחס לעבר, להווה ולעתיד בחייו של המטופל,  מתוך עמדה כי לא מספיק להפסיק להשתמש / לא לחזור לעבריינות, אלא לייקר את החיים כך שלא יהיה רצון לחזור לדפוסים / התנהגויות הישנות.

 

המענים הניתנים ביחידה – גם למכורים וגם לאסירים משוחררים

-טיפול רגשי שבועי - מכוון טראומה, הבנת ההתמכרות כסימפטום וכמחלה שעומדת בפני עצמה, העמקה אינטרוספקטיבית בבורות רגשיים ובבריחה אל הסם, לצד הבנה מערכתית של המשפחה כמכורה. יצירת שפה רגשית  - גילוי, זיהוי ובניית משאבים חיצוניים ופנימיים ושהייה באדם כפגוע וכפוגע.

בדיקות שתן שבועיות / דו שבועיות

-השתתפות בקבוצות שונות (התמכרויות / תיאטרון/ גלישת גלים / אבהות / תעסוקה וכדומה) – הגדלת המיכל.

-קשר בלתי פורמלי עם מדריך היחידה – מכור נקי.

-תהליך תעסוקתי, שיקומי, לימודימציאת אופק,  נתיבי השכלה ועבודות איכותיות יותר -  רכזת תעסוקה ייעודית.

-מרחבים טיפולים מחוץ לחדר הטיפול  -  טיולים, סדנאות, כנסים, מרחבים חברתיים – הגברת תחושת שייכות.

-תיווך / סיוע בהפניה למסגרות גמילה, שמירה על קשר וחזרה אלינו בסיום.

השירות מיועד לתושבי בת-ים בלבד.

 

מענים+ תכניות-

טיפול לגברים

טיפול בגברים על רצף ההתמכרויות (סמים, אלכוהול, הימורים, מין)
טיפול מעמיק המסייע למטופל להיות נקי משימוש בחומרים, לזהות מצבי סיכון, לפתח מיומנויות לשמירה עצמית ובמקביל, עבודה מעמיקה על המקומות מהם ברח אל הסם, הכרה ברגשות ושהיה משותפת ובטוחה במקומות מכאיבים בנפשו, אשר הובילו להתמכרות.
הטיפול בגברים עד שנתיים וכולל טיפול רגשי שבועי, קבוצות, בדיקות שתן, מרחב תעסוקה ולימודים ומרחבי פנאי והעשרה כגון טיולים וסדנאות
הצעד הראשון הוא הכי קשה, התקשרו אלינו: 03-6593340 

 

טיפול ייעודי לנשים

התפיסה המקצועית גורסת כי הטיפול בנשים הינו בעל מאפיינים ייחודיים הדורש התייחסות ומענים שונים מאילו הניתנים לגברים.
לאור זאת, ישנה רכזת תחום נשים ביחידה הממונה על קליטה, ריכוז, טיפול קבוצתי, ואחריות על מרחב נשי ייחודי בתוך היחידה.

ההתאמה לקהל היעד הנשי באה לידי ביטוי לכל אורך הדרך, מתחילת הרישום ליחידה ועד לסיום הטיפול:

  • פנייה ראשונית תיעשה בשיחת טלפון ישירה לרכזת תחום הנשים טל גלעדי בטלפון 03-6586902. ללא צורך בהגעה פיזית ליחידה. הפנייה מאנשי מקצוע תלווה בדו"ח סוציאלי וטופס הפנייה.
  • מרחב נשי ייחודי- קבוצות טיפוליות, פעילויות פנאי והעשרה לנשים בלבד.
  • משך הטיפול הניתן לנשים הינו עד ארבע שנים וכולל טיפול רגשי שבועי, קבוצות, בדיקות שתן, מרחב תעסוקה ולימודים ומרחבי פנאי והעשרה כגון טיולים וסדנאות

 הטיפול ניתן לתושבות העיר בלבד.

 

הרשות לשיקום האסיר (רש"א) – בתוך היחידה 

  • אסירים ברישיון הנמצאים תחת פיקוח
  • אסירים משוחררים, לאחר שחרורם המלא, המבקשים לעצמם חיים מיטיבים ומנוהלים יותר, מקום בטוח לייצר סדר פנימי וחיצוני לאחר השחרור, לשאול שאלות, להבין איך הם הגיעו לעבריינות, לשהות גם בחלקים הפגועים וגם בחלקים הפוגעים ולייצר ביחד יכולת לשאת תסכול, לשלוט בכעסים ולהיות יותר בשליטה על חייהם.

הטיפול הניתן הוא עד שנתיים וכולל – שיחה טיפולית שבועית ובמידת הצורך / בהמשך גם טיפול קבוצתי, שיקום תעסוקתי, בדיקות שתן (למכורים), פעילויות פנאי וכדומה.
אסירים אלו צריכים לרצות לפחות שישה חודשי מאסר, טרם הגעתם.
הצעד הראשון הוא הכי קשה, התקשרו אלינו: 05556123.

 

מרכז תעסוקה למטופלי היחידה 

מרכז התעסוקה ביחידה, נותן מענה לקשיים אופייניים למכורים נקיים ולאסירים משוחררים. מדובר בקשיים כגון התמודדות עם סטיגמה, ביטחון עצמי נמוך, דימוי עצמי פגוע, פגיעה כלכלית, ירידה בתפקוד הכללי, חוסר במיומנויות תעסוקתיות, חוסר ברצף תעסוקתי, ניתוק ממושך ממעגל העבודה ועוד.

 אנו רואים ברכישת מקצוע ושילוב מיטבי בתעסוקהנדבך חשוב והכרחי לביסוס ההישגים השיקומיים של המטופל.

נדבך זה יאפשר לו לפרנס את עצמו בכבוד, להגביר את תחושת הסיפוק האישי והמקצועי, ויעניק לו הזדמנות נהדרת להשתלב בחברה באופן חיובי

בין השירותים במסגרת מרכז התעסוקה ביחידה:

  • סיוע באבחון תעסוקתי.
  • הפנייה ותיווך ללימודים - השכלה גבוהה/ הכשרה מקצועית/ השלמת השכלה וכדומה
  • סיוע בהשמה לעבודה של אסירים משוחררים/ אסירים בפיקוח.
  • סיוע בהשמה לעבודה- חיפוש עבודה/ כתיבת קורות חיים/ הכנה לריאיון עבודה.
  • קשר עם מעסיקים ידידים


הפנייה תיעשה  על-ידי העובדת הסוציאלית המטפלת ביחידה בלבד..

עו"ס רכזת התעסוקה ביחידה – אלונה מקיטן.

** מרכז התעסוקה למכורים/ות נקיים/ות הינו אזורי  – השירות ניתן גם למטופלי היחידות בערים הסמוכות. כאמור לעיל, פנייה תיעשה באמצעות העו"ס המטפלת בלבד.[

 

דרכי התקשרות-

03-6593340

03-6586902

meirav@bat-yam,muni.il מירב לוטן - מנהלת היחידה

[email protected]  גבי הרשקו – מדריך היחידה

רישום לטיפול, ייעוץ והכוונה, הפניה לגמילה פיזית:
 

גברים

גבי הרשקו - מדריך היחידה

בכל יום א בשעות  09:30-11:00 רח' ירושלים 67 (בית בוזי)

אין צורך בקביעת תור מראש

השירות מיועד לתושבי בת-ים בלבד. יש  להגיע עם ת"ז.

טלפון: 03-6593340, 0528-434357.
 

נשים

רישום ראשוני  בטלפון בלבד   03-6586902  
טל גלעדי – רכזת תחום נשים.

במידה ומוכרת באגף לשירותים חברתיים, נא להעביר טופס הפנייה + דו"ח סוציאלי על ידי עו"ס המשפחה 

רש"א 

ניתן להתקשר לרכזי שיקום האסיר 

רותם נטע חיים - 03-5556123

הטיפול ניתן לתושבי העיר בלבד על-פי המעודכן בתעודת הזהות.

 

היחידה לטיפול בהתמכרויות ושיקום האסיר

האם ניתן להגיע לא נקי לטיפול ביחידה?

קודם כל תבוא /י.
ברגע שמתעורר רצון להרגיש יותר טוב ולהחלים, תגיע/י. בשיחה ראשונית עם מדריך היחידה (מכור נקי) נבין מה היכולות שלך להיגמל לבד והאם אתה צריך סיוע במסגרת גמילה, טרם הכניסה לטיפול ביחידה.
באם יש חוויית מסוגלות לגמילה עצמית, נבנה תכנית טיפולית מותאמת, תחילה בדיקות שתן ובהתאמה כניסה לטיפול רגשי וקבוצות רלוונטיות, ובאם לא, נסייע בכניסה לאשפוזית (מסגרת גמילה) ולאחריה תוכל להשתלב ביחידה ולהתחיל טיפול.


האם ניתן להגיע רק לבדיקות שתן ולא לטיפול כולל?

לא. היחידה נותנת מענה טיפולי מקיף ובדיקות השתן הנן חלק מתוכנית טיפולית רחבה המחברת בין התבוננות רגשית במשאבים הפנימיים של המכור (דפוסים / רגשות / אירועי חיים) ובין הכרה במציאות שמחוצה למכור (גבולות, כללים וכדומה). הטיפול ביחידה הנו הוליסטי וכולל – טיפול רגשי שבועי, טיפול קבוצתי, בדיקות שתן ופעילויות חברתיות שונות.


האם ניתן להגיע רק לטיפול רגשי ולא לבדיקות שתן?

לא. במיוחד בתחילת ההחלמה, כאשר עדיין אין עוגנים פנימיים מושרשים והמוטיבציה / המסוגלות היא לרוב חיצונית, יש הכרח להחזיק את המסגרת - את הגבול החיצוני - את המגע והיחס להתמכרות דרך בדיקות השתן. לבדיקות השתן חשיבות רבה הרבה יותר מהתוצאה שלהן (נקי/ לא נקי) והיא מחזיקה פעמים רבות את ההחלמה, את הזמן שאתה מקדיש להחלמה, את תחושת השייכות, את המלחמה בבדידות ובריקנות ואת הכוח להמשיך להעז לחיות טוב יותר.


האם היחידה נותנת מענה טיפולי רק למכורים או גם למי שמתלבט אם הוא מכור?

אנחנו נותנים מענה לכל מי שמצוי על רצף ההתמכרות ולא רק למי שבקצה הרצף. אם אתה מרגיש שאתה מתחיל להיות תלוי בדפוס הממכר, שאתה מנסה להפסיק ולא מצליח, שאתה סובל יותר מנהנה, כשכבר יש לך פחות שליטה והסם מכתיב לך את סדר היום, שהמחירים מתחילים להיות גבוהים וכשמתחילה להיות פגיעה בכל מני תחומים בחיים שלך, פשוט תגיע.   


האם היחידה נותנת מענה טיפולי רק למכורים לחומרים קשים?

לא! ההתמכרות היא האובססיה, חוסר השליטה, הסודות, השקרים, ההתמכרות היא המפלצת שבפנים, אין זה משנה אם היא אוהבת קנאביס או הרואין. אתה יכול להיות מכור לקנאביס ולסבול באותה מידה ואף יותר ממכור לסם שמחשב קשה יותר. סיפור השימוש הוא שונה אבל זו אותה חוויה רגשית. 


האם היחידה נותנת מענה גם התמכרויות התנהגותיות?

היחידה נותנת מענה לטיפול בהימורים ונותנת מענה אבחוני מעמיק להתמכרות למין ופורנוגרפיה. התמכרויות התנהגותיות הן מורכבות מאוד כי הן לא נראות, מסתתרות, מייצרות בושה רבה ופחות מדוברות מהתמכרויות לחומרים נרקוטיים. אם אתה סובל מהן או חושש שאתה מצוי על הרצף, תנסה להתגבר על הבושה ו/או על החשש ובוא אלינו.   


האם היחידה נותנת מענה למשפחות של מכורים / אסירים? (הורים / בני בנות זוג / ילדים וכו')

אנחנו שואפים לייצר מענה קבוצתי לקרובי משפחה של מכורים / אסירים. דרך שיקופים של אנשים שמתמודדים כמוך עם בן משפחה למכור / אסיר, אפשר להתחזק, לייצר מעגלי תמיכה, להתייעץ ולקבל כוח. פנו אלינו וניצור אתכם קשר ברגע שתיפתח קבוצה. רצ"ב טופס פניה קצר.


אני אסיר משוחרר ולא נמצא בתוכנית פיקוח (שליש), האם אוכל לקבל טיפול ביחידה?

כן! איזה כיף שסיימת את החובה השיפוטית שלך ובעודך חופשי לגמרי, אתה רוצה לחיות טוב יותר, נכון יותר, להתבונן בעצמך ולשפר את חייך ואת אפשרויות החיים שלך! בוא אלינו ותשתלב בטיפול רגשי שבועי ובכל פעילויות היחידה.


האם היחידה נותנת מענה לתחלואה כפולה?

כן, במידה והמחלה הנפשית מאוזנת / נמצאת ברמיסיה והמטופל יכול להיעזר בפסיכותרפיה. באם המחלה הנפשית דומיננטית יותר מההתמכרות, אין לנו את המענים הפסיכיאטריים הנדרשים ולכן הטיפול בו צריך להיות במסגרת בריאות הנפש.    


האם מטופל תחלואה כפולה יכול להיות מטופל גם ביחידה וגם במסגרת בריאות הנפש? או לחלופין, להיות מטופל במסגרת בריאות הנפש במקביל למסירת בדיקות שתן ביחידה?

לא. זו טעות נפוצה לחשוב שטיפול בהתמכרויות הנה טיפול בסימפטום בלבד (בהתמכרות עצמה), שכן זוהי מחלה עם שורשים עמוקים והטיפול מעמיק ויסודי וחופף לטיפול במסגרות בריאות הנפש. אי לכך, כדי למנוע פיצולים והצפה אצל המטופל, לא ניתן להיות מטופל בשני מקומות במקביל. בנוסף, מכיוון שהיחידה הנה יחידה טיפולית, לא ניתן לצרוך מענה זה בנפרד, שלא בתוך תוכנית טיפול מקיפה בתוך היחידה.