קוקילידה ביתית
קוקילידה ביתית, קרה ומצננת של דור קשקש
לעוגיות:
300 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
200 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
6 ביצים
כוס סוכר חום
שקית סוכר וניל
כפית תמצית וניל
1/4 כפית מלח
2 כפות אבקת קקאו
300 גרם שקדים טחונים
לקרם השוקולד הלבן:
250 מל' שמנת מתוקה
3 כפות אבקת סוכר
4 כפות פודינג בטעם וניל
100 גרם שוקולד לבן, מגורר גס
אופן הכנה:
מחממים את התנור ל-170 מעלות
שמים את השוקולד והחמאה בכלי מתאים ומחממים במיקרוגל בהפסקות עד שהשוקולד נמס ונוצר קרם מבריק, מקררים לטמפרטורת החדר.
בקערה נפרדת טורפים היטב את הביצים עם הסוכר, הווניל והמלח. מנפים פנימה את הקקאו ומערבבים בעדינות.
מוסיפים את השוקולד המומס עם החמאה לבלילת הביצים ומערבבים לעיסה אחידה.
מוסיפים את השקדים ומערבבים בעדינות בתנועות קיפול.
יוצקים לתבנית, משטחים ואופים כ-25 דקות עד שנוצר קרום עליון שחום. מצננים ומאחסנים במקפיא לשעה.
המלית: שמים בקערת המערבל את השמנת המתוקה, אבקת הסוכר והפודינג ומקציפים לקרם יציב. מוסיפים את השוקולד המגורר. ומערבבים בתנועות קיפול.
מוציאים את תבנית העוגיות מהמקפיא וקורצים כ-20 עוגיות בקוטר של 6 ס”מ (אפשר בעזרת כוס)
מעבירים את המלית לשק זילוף. מזלפים את הקרם על מחצית מהעוגיות, מכסים בעוגיות הנותרות.