בת ים מחדשת מרגשת לוגו הבית
חברה וקהילה

סלט בורגול

  1. ראשי
  2. חברה וקהילה
  3. סלט בורגול

המתכון של ויקי בנימין אמסלם - סלט בורגול מקורי


טעים ומקורי:
"אני תמיד מאלתרת במטבח, עושה ניסיונות ודברים שיש במקרר לרוב לא נזרקים... 
יום אחד אירחתי אצלי בשבת - חוץ מהמנות המסורתיות, דגים בשר וכו' ושפע הסלטים התחשק לי משהו צבעוני ... אין לי הסבר מדויק אבל אני פותחת מקרר רואה מה יש ומאלתרת לפי הרגש שלי.. לרוב אני מצליחה  ;) והבורגול השמח שלי בהחלט תפס את המיקוד בערב שישי!"


אז איך מכינים?


בורגול, חמוציות, צנובר קלוי, גזר, בצל, שמיר, כורכום, מלח, פלפל שחור.
משרה את הבורגול במים חמים כחצי שעה מסננת ושוטפת היטב, כנ"ל לגבי החמוציות.
במקביל במחבת מטגנת בצל עד שצבעו זהב מוסיפה את הגזר חתוך לרצועות, מוסיפה את הכורכום פלפל והמלח בשלב הטיגון לאחר מכן מוסיפה את הבורגול (אחרי הסינון) מערבבת היטב מוסיפה את החמוציות השמיר והצנובר הקלוי מערבבת הכל ביחד במחבת חמה כ- 5 דק.


טעים, מעניין וצבעוני... בתיאבון!