עיריית בת ים

• 23.04.2017
  • 20:00 - 23:00
  • היכל התרבות

העצרת העירונית המרכזית של עיריית בת ים שבה ישתתפו ניצולי שואה, ראש העיר ותושבים אשר תעמוד השנה בסימן "לחלץ את תווי פניהם".

עצרת הזיכרון המרכזית לשואה ולגבורה תשע"ז תתקיים בערב יום השואה, 23.4.2017 בשעה 20:00 בהיכל התרבות, במעמד ניצולי השואה וראש העיר, יוסי בכר. הנושא השנתי הנבחר על ידי "יד ושם", הוא "לחלץ את תווי פניהם"- סיפורו של היחיד בשואה.

העצרת תתמקד השנה בהיבט האישי והאנושי של הניצולים, בהסתכלות הפרטנית על האנשים בעלי פנים וזהויות שונים, ולא רק בזיכרון הקולקטיבי הכרוך בשואה.

השחקנית דליה פרידלנד תפתח את החלק האמנותי של הטקס בשיר "פונאר" ותציג קטע משחק המבוסס על סיפור אמתי של ניצולת שואה, שהוסתרה בילדותה בגטו על ידי אמה שהבריחה ילדים בגטו, מתנחמת בבובת צעצוע.

השחקן ערן לביא מתיאטרון  "נוצר" יציג סיפור נוסף המבוסס על סיפור אמתי של ניצול שואה שנאלץ להציל עצמו ולא ללכת עם ילדיו למשרפות. כמו כן, תינשא תפילת אל מלא רחמים ונציגי הניצולים ידליקו שישה נרות זיכרון. בנוסף, תופיע מקהלה משותפת של ניצולי שואה מבת-ים וחברי מקהלת צדיקוב, ולהקת הנוער הייצוגית " קול הים".

בשנים האחרונות בימוי החלק האמנותי של עצרת יום השואה מופקד בידי היוצרים של תיאטרון נוצר. המנהלת האמנותית של העצרת השנה היא השחקנית והיוצרת בהט קלצ'י.